Ce nu e în regulă între Victor și Victoria

 

 

Eu unul nu cred că Victor Ponta trebuia să meargă musai la întâlnirea cu Victoria Nuland. Dar mi-ar fi plăcut să o facă. Iar dacă tot a ales să nu o facă, cred că trebuia să transmită clar de ce nu o face. Fie el, fie prin intermediul Cancelariei. Mai ales că vizita vine după declarațiile legate de condamnarea lui Adrian Năstase. De aici apar câteva lucruri care nu sunt în regulă:

Nu e în regulă să spui că Adrian Năstase a fost condamnat politic. Premierul e dator întâi publicului care l-a votat și apoi activului de partid.

Nu e în regulă să pui sub semnul întrebării hotărârile judecătorești. Pornind de la exemplul tău, toată lumea o va face.

Dacă tu ca prim-ministru, crezi că acest lucru e real, nu e în regulă să nu-l comunici unui emisar american care, printre altele, a venit să vorbească de justiție și statul de drept.

Nu e în regulă să nu vrei să-ți construiești contacte de orice tip în administrația americană. Chiar dacă respectivul e de rang inferior. Ar putea să-ți fie folositor în viitor. Țin minte că Adrian Năstase s-a întâlnit cu baronesa Nicholson, deși nu-i plăcea, până când a convins-o că are dreptate.

Nu e în regulă să nu comunici. Nu trebuie să spui ce program ai, în detaliu, niciun premier nu a făcut asta, dar trebuie să comunici, tu sau alții, lucruri clare.

Nu e în regulă să dai  impresia că fugi.

Nu e în regulă că nici măcar unul din zecile de consilieri nu ți-a făcut o strategie pentru această întâmplare.

Nu e în regulă să comunici doar pentru televizor. Marile tale probleme sunt în lumea internetului și a României moderne, care așteaptă un drum mult mai predictibil și mai aproape de opțiunile sale.

Nu e în regulă că acțiuni de genul acesta creează percepția și mai ascuțită că spațiul nostru politic nu e normal.

 

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!