Ce miniștri schimbă PNL. Și două confirmări.

 

Colega mea Liliana Ruse a dat aseară la Ultima Oră cea mai nouă variantă pentru schimbările ministeriale de la PNL. Crin Antonescu le-a discutat în partid dar și cu parteneri din PSD. Deocamdată sunt la stadiul de intenție pentru că trebuie și acceptul premierului. Mai ales că sunt și situații complicate.

Prima e cea de la Ministerul de Interne unde Crin îl dorește pe Klaus Iohannis. Primarul Sibiului și-a dat acceptul, cu o condiție:

să-și păstreze și postul de primar. Adică să fie emis un act normativ care să-i suspende calitatea de primar, dar pe care o poate căpăta din nou dacă renunță la ministeriat sau e demis. Pronosticul meu este că PSD nu va fi de acord cu această condiție.

Varianta a doua este George Scutaru, liderul grupului PNL, membru în Comisia de apărare din Cameră.

La Finanțe, domnul Antonescu l-ar dori pe Bogdan Olteanu. El ar putea ajunge ministru în aceeași variantă cu cea a lui Florin Georgescu, adică suspendat din funcția de vice-guvernator BNR. Bogdan Olteanu e o variantă și pentru faptul că nu aparține niciunuia dintre polii de putere actuali din PNL.

Dacă varianta pică în locul domnului Chițoiu ar putea veni Eugen Nicolaescu de la sănătate. Iar portofoliul de acolo să-i revină lui Cristian Bușoi.

În fine, se discută și înlocuirea Marianei Câmpeanu cu Cristina Pocora, purtătorul de cuvânt al PNL. Doamna Câmpeanu e văzută mai curând ca social-democrată decât ca liberală. În fapt dacă te uiți cu atenție, toți miniștrii propuși spre schimbare, inclusiv Radu Stroe, gata plecat, au un pic de social- democrație în ei. Mi ales dacă te uiți dinspre PNL.

În altă ordine de idei, Ultima Oră a anunțat cu 24 de ore mai devreme faptul că la Cotroceni se pregătește o demisie în bloc a consilierilor. Dintr-un motiv cu totul neînțeles Daniel Funeriu a ales să ne ironizeze pe Facebook.

 

Nu am înțeles de ce nu a tăcut dacă tot știa că pleacă. Sau poate nu știa și a aflat odată cu noi. În fine nu o să anunțăm niciodată ce va mânca sau ce cravate va purta. O dată pentru că nu e interesant și a doua oară pentru că noi, spre deosebire de el, nu am lucrat în preajma unui astfel de departament.

În fine, Lili Ruse a dat informația de aici la 24 de ore după accidentul aviatic. Știu că atunci s-au ridicat multe sprâncene, dar uite că a avut dreptate. Iar eu am susținut-o  atunci și o voi face mai departe pentru că e jurnalistul în care am cea mai mare încredere.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

2 comentarii la Ce miniștri schimbă PNL. Și două confirmări.

  1. omu' spune:

    la finante olteanu?nu-i ala ce nu stia calcula TVA-ul acum cativa ani?

  2. Catalin spune:

    Nu. Il confundati cu Sebastian Bodu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!