Cu constituția după calorifer. Și câteva milioane de fraieri.

Nefericitul din imagine se numește Doru Ciocan și în următoarele ore va fi ucis încet și meticulos la televizor și pe internet. Procesul a început de ieri, când s-a aflat că el vrea să-i oblige pe români să țină caloriferele deschise. E vorba de caloriferele cu repartitoare. Pe de o parte s-ar rezolva astfel problema încălzirii prin pereți dar și o problemă constituțională.

„Citiţi articolul 44 din Constituţie. Să-l respectăm! E pe asigurarea confortului oamenilor şi sănătatea clădirilor”, ne-a transmis domnul Ciocan. Se referă de fapt la alineatul 7 din articolul 44, cel care vorbește de bună vecinătate. Adică ești un bun vecin, dacă nu furi căldură prin pereți. Câteva observații:

PSD-ul are obsesia asta cu căldura prin pereți și prin țevi din mandatul lui Cozmâncă. Trebuie cumva să fim egali unii cu alții, trebuie să suferim împreună sau să învingem împreună. Estimarea mea e că, dacă domnul Ciocan perseverează în apărarea Constituției, nu va încălzi multă vreme scaunul directorial al ANRSC.

Pe de altă parte problema e reală. O știu pe propria piele. Dacă ții caloriferul deschis, iar vecinii fac mai puțină căldură, factura ta se dublează. Principiul e simplu: câtă apă caldă intră în sistemul blocului, tot atâta iese. Dacă vecinii închid robinetul preiei costurile. Astfel, după ce am pus repartitor, eu am plătit 700 de lei pe lună, iar restul blocului, cu mici excepții, pe la 300. Ba mai mult, a fost o factură mai mare decât la paușal. Mult mai mare. Așa că am renunțat și am trecut la centrală.

Mirarea mea e că tipii ăștia pe care PSD îi pune în funcția asta se uită doar înspre fraieri. Nimeni nu se apucă să se uite înspre băieții deștepți din sistem. Că ăștia chiar au fost deștepți. Au reinventat apa caldă. Au vândut nimic și au încasat enorm. Și cred  că au și distribuit mai departe pe măsură. Nu e la îndemâna oricui să pârlească câteva milioane de oameni.

 

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

Un comentariu la “Cu constituția după calorifer. Și câteva milioane de fraieri.

  1. Avatar Anonim spune:

    Buna seara stimate domn. Locuiesc si eu intr-un bloc reabilitat am centrala termica de apartament , tevile comune care trec prin apartament izolate, vecinii stau cu repartitoarele inchisa iar o firma nenorocita care calculeaza consumul si cu care nu am semnat nici un contract imi baga in fiecare luna o fituica cu o suma imensa care o platesc pentru partile comune. Nu dorm pe scara blocului, dorm intr-un apartament. Va pot pune la dispozitie acele hartii. Inainte plateam 5% pentru parti comune iar firma aia nenorocita nu mai ia nimic in considerare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!