Ucraina – Prima zi „ 24/2/2022”

O situație inimaginabilă s-a întâmplat, unde logica a fost înfrântă de un dictator cu un zel naționalist , aspect care a condus la o catastrofă care nu s-a terminat niciodată bine: un război european.

Eu am aflat de situația asta la 5:45 dimineața. Am stat întins în pat, colectând energia să mă ridic, când l-am auzit pe tata venind către camera mea. Am auzit „Ucraina e la război” înainte să aud „Bună dimineața”

Din momentul acela, un curent imens de informații a inundat „internetul meu”. Rapoarte oficiale, știri care se contrazic, informații false și vești bune și dezastruoase.

Personal, mi-a fost foarte greu să pun cap la cap toate informațiile acestea, toate fiind încâlcite între ele, așa ca am decis să sar peste știrile zilei în favoarea unui articol care să prezinte, în mod cronologic, toate evenimentele importante de la 00:00 până acum, împreună cu sursele necesare. Dacă aveți dubii despre legitimitatea informațiilor, este foarte important să le verificați. Acesta este un război, iar informațiile sunt încă ascunse de ceață.

Fiți prudenți și rămâneți în siguranță, Vladimir

Ca și un preludiu al evenimentelor care vor avea loc, acum aproximativ 24+ de ore, civili din Ucraina au raportat faptul că punctul de control Chonhar, care duce în Crimeea este închis fără să li se ofere o explicație de ce. Acest lucru are loc peste tot de-a lungul granițelor.

La ora 5:20, liderii marilor puteri europene au fost sculați în pat și anunțați că Putin a declarat, startul unei operațiuni care avea ca scop ocuparea unor sate de graniță în est. La scurt timp după a devenit evident faptul că nu va fi doar atât. Casus belli-ul oficial este *ahem* „denazificarea statului” (al cărui președinte este evreu)

O oră exactă nu e cunoscută, dar pe la aproximativ ora 6, granița regiunii Luhansk a fost bombardată intens de baterii de artilerie urmate de divizii mecanizate și motorizate. De asemenea, în același timp a început campania de bombardament aerian. Majoritatea forțelor aeriene ucrainiene au fost distruse înainte să decoleze sau la scurt timp după.

La ora 7 au fost observate, deasupra Cehiei, 2 avioane B52 americane, cu capabilitate nucleară, făcând exerciții.

La ora 9, Președintele Lukashenko a dat ordinul ca forțele belaruse s să coopereze în invazia Ucrainei

Pe la mijlocul zilei, a fost anunțată public descoperirea unor malware-uri și atacuri DDOS care aveau ca țintă distrugerea sectorului finaciar, eliminarea paginii oficiale a serviciilor de securitate ucrainiene și tăierea liniilor de comunicații cu restul lumii. Atacurile au funcționat în Kiev, iar, până la ora asta, nu a mai ieșit nici o știre din Kiev înafară de comunicate oficiale și transmisiuni de la surse media străine.

La ora 2, Aeroportul Hostomel, la 15 minute de Kiev, a fost atacat de o divizie VDV rusească. În atacul inițial, rușii au pierdut 4 elicoptere, inclusiv un KA-52, cel mai performant elicopter din arsenalul rusesc. Aeroportul a fost cucerit.

La ora 3, centrala hidroelectrică de la Kakhovka a fost cucerită, deschizând calea peste canalul nord-crimeean. După această mișcare a avut loc o regrupare generală a forțelor rusești

La ora 6, Belarus a lansat 4 rachete balistice în deschiderea mișcărilor de sfârșit de zi. Imediat după acestea, au reînceput mișcări de infanterie pe fiecare front. Ofensiva nordică a început dezastruos pentru Rusia și Belarus, după ce Rusia a pierdut 15 tancuri T72 care acționau ca vârf de lance, iar Belarus a pierdut un pluton întreg. Până la sfârșitul orei, totuși, centrala nucleară de la Cernobîl a fost cucerită, iar operatorii ei sunt ținuți ostatici.
În sud, forțele rusești au întâmpinat rezistență minimă, iar restul orașelor la sud de Nipru au fost luate, lăsând flancul stâng periculos de deschis.
În est, a început lupta pentru Kharkiv, care continuă și acum.

Tot la ora 7, armata ucrainiană a contraatacat la Hostomel, recucerind Aeroportul și marcând o victorie decisivă care poate să fi schimbat soarta imediată a războiului, deoarece asta a eliminat impulsul rușilor.

La o oră între 7 Insula Șerpilor a fost cucerită de Ruși, după ce persoanele staționate acolo nu au mai răspuns la mesaje

După mișcările acestea, nu a mai avut loc nici o operațiune majoră. Ziua se termină fără un învingător decis. Pe frontul de acasă, Rusia are de-a face cu proteste în orașele majore, Putin a avut o conversație la telefon cu Macron, iar NATO se pregătește pentru posibilul impact.

  • Alte aspecte de astăzi includ:
  • Aeroportul Hostomel are un AN-225, unic în lume, acesta nu a fost distrus.
  • Un agent rus a fost arestat după ce a fost descoperit de localnici
  • Rusia face exerciții militare în Transnistria
  • O navă din Turcia a fost lovită de un explozibil.
  • Ucraina raportează 137 de morți, atât soldați cât și civili. Rusia menține numărul de pierderi ascuns, dar se estimează 350
  • Un singur MIG 29 ucrainian survolează deasupra Kievului, acesta a fost poreclit Fantoma din Kiev și se zvonește că a pus la pământ 6 vehicule aeriene rusești. Dacă e real, atunci acesta a atins statusul de As Aerian

La momentul scrierii acestui articol, respectiv ora 1:30 25/2/2022, au apărut rapoarte noi despre mișcări de noapte ale forțelor ucrainiene. Acestea au contraatacat și recucerit una dintre trecerile majore peste Nipru, la Kherson și contraatacă de-a lungul frontului din Crimeea. Rămâne de văzut cum va evolua situația dimineața următoare,

Ca să vă dau o sursă credibilă la sfârșitul textului, puteți să folosiți https://liveuamap.com/ pentru a urmări live știrile de pe front.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!