29 martie 2022 – Cele 30 de persoane care au schmbat soarta Kiyv-ului

Se poate spune că, în sfârțit, pandemia se află, majoritar, în urma nostru. Totuși, au rămas multe persoane care încă se întreabă când vor fi cu adevărat în siguranță. De asemenea, odată cu potențialul ca ultimii 2 ani să devină o amintire, ci nu o lecție, persoanele cu long covid și alte afecțiuni similare se află sub riscul de a fi uitate de societate. În altă ordine de idei, vorbim despre cum se va schimba politica externă a Statelor Unite în urma acestui război și despre cei 30 de oameni care au schimbat soarta Kyiv-ului, ținând în loc faimosul convoi de 60 de km. Plus o analiză live a frontului. Nu în ultimul rând, aflăm rezultatele la primele teste pentru săptămâna de 4 zile și vedem care sunt cei mai buni copaci pentru combatarea încălzirii globale

Coronavirus

Pandemia s-a sfârști, dar când vom fi cu adevărat în siguranță?

Bolnavii care riscă să fie uitați de societate

Ucraina

Cum va fi afectată politica externă a SUA-ului de conflict?

Cele 30 de persoane care au schmbat soarta Kiyv-ului

Update-uri live din Ucraina: armata contraatacă

În alte știri

Săptămâna de 4 zile: un vis sau o realitate?

Cum au evoluat căștile armatei americane

Copacii de 1000 de ani care pot salva mediul

Muzica de azi

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

2 comentarii la 29 martie 2022 – Cele 30 de persoane care au schmbat soarta Kiyv-ului

  1. DC spune:

    Orasul se cheama Kiev in limba romana. Forma la genitiv este Kievului. Similar mai sunt orasele Harkov, nu Harkiv, Herson, nu Kherson. Denumirile Kiyv, Harkiv, Kherson sunt transpuneri din grafia chirilica in cea latina dupa niste reguli de pronuntie ale limbii engleze. Aceleasi reguli care fac Tchech Republic din Republica Cehasi Corbatchev din Gorbaciov.
    Iar locuitorii Ucrainei se numesc ucraineni.

    1. Vladimir Striblea spune:

      Salut, Kiyv este denumirea oficială pe care ucrainienii și toată comunitatea internațională o dă capitalei. Denumirea de Kiev, dar și a celorlate orașe pe care le-ai dat exemplu, utilizată în România, a fost preluată ca atare din limba rusă. După părerea mea, ar trebui să ne aliniem comunității internaționale, nu să folosim denumirile invadatorului. Limba, în general, este un organism viu. Academia Română a dovedit-o în ultimul D.O.O.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!