2 mai 2023. Contraofensiva ucraineană

Ucraina

Un atac cu rachetă a distrus un depozit de arme ucrainean

Rachete rusești au lovit un depozit de muniție, aflat într-un depou feroviar din orașul ucrainean Pavlohrad, din regiunea Dnipropetrovsk.Ucraina a început să recucerească Bakhmutul

În orașul asediat Bahmut, trupele ucrainene au contratacat, alungând forțe rusești de pe pozițiile lor, însă situația în zonă rămâne delicată.

Politică

Parlamentul Kuweitului a fost dizolvat prin decret regal din nou

 Abia reinstalat în martie, în baza unei decizii a Curții Constituționale, după o dizolvare anterioară, Parlamentul din Kuweit a fost dizolvat din nou prin decret regal. Prințul moștenitor al Kuweitului, Sheikh Meshal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, declarase luna trecută că legislatura va fi dizolvată și că noi alegeri parlamentare vor avea loc în lunile următoare.

Peste 400 de polițiști francezi răniți în proteste de 1 mai

Cel puțin 540 de persoane au fost arestate luni în timpul protestelor împotriva reformei pensiilor din Franța. În plus, 406 polițiști și jandarmi au fost răniți, potrivit unui nou raport furnizat de ministrul de Interne Gérald Darmanin. În Paris, 259 de membri ai forțelor de securitate au fost răniți.

În alte știri

Pionier al AI-ului părăsește Google pentru a ne avertiza de pericolele inteligenței artificiale

Geoffrey Hinton, care a fost numit „AI Godfather”, a confirmat luni că și-a părăsit rolul la Google săptămâna trecută pentru a vorbi despre „pericolele” tehnologiei pe care a ajutat-o să o dezvolte.

Economia în creștere a României a început să atraga lucratori străini

The Economist scrie cum, la fel ca Italia în anii 1970, România este pe punctul de a trece de la o țară de emigranți la una de imigranți.

Lupta Braziliei pentru recuperarea pădurii Yanomami de la minerii ilegali se lasă cu decese

Bătălia Braziliei de a-și revendica cel mai mare teritoriu indigen de la zeci de mii de mineri ilegali a luat o turnură mortală după ce se pare că cel puțin cinci persoane au fost ucise în timpul a 36 de ore de violență pe extinsul teritoriu Yanomami din Amazon. Încurajați de lăcomia extractivă a regimului fostului președinte brazilian Jair Bolsonaro, hoarde de mineri ilegali au ocupat în ultimii ani zone din teritoriul indigen protejat Yanomami, mânați de zvonurile despre bogății ascunse, în special aur.

Muzica de azi

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!