19 februarie 2024. Șeful Arhivei Apostolice a Vaticanului se va retrage din funcție după publicarea volumului ”Secretum”

Rusia reușește să preia controlul asupra localității Avdiivka în Ucraina, iar această victorie vine la un preț ridicat, lăsând Ucraina să se confrunte cu propriile neajunsuri. De asemenea, se evidențiază faptul că Kremlinul nu a fost niciodată mai bogat, situație influențată în parte de relația strategică cu un partener al SUA. În ceea ce privește cazul Navalny, mama sa nu poate avea în continuare acces la trupul acestuia, în timp ce Yulia Navalnaya promite să continue lupta începută de opozantul rus. În Orientul Mijlociu, Israel stabilește un termen limită pentru ofensiva de la Rafah, sub conducerea lui Netanyahu, care jură să „termine treaba” în Gaza. În Gaza, medicii se confruntă cu o lipsă de anestezice și analgezice, agravând criza umanitară din regiune. În Europa, fermierii cehi aduc tractoarele în centrul Pragăi, alăturându-se protestelor. Concluzia evidentă este că doar o conectare eficientă cu votanții poate servi drept contra-măsură la creșterea valului populist în Europa. Într-o carte-interviu intitulată „Secretum”, care va fi publicată marți, arhiepiscopul Sergio Pagano, păstrătorul secretelor Vatcanului, anunță că se retrage și divulgă câteva dintre detaliile necunoscute, mai puțin cunoscute și din culise ale saga-urilor Sfântului Scaun și ale relațiilor sale cu lumea exterioară din ultimele 12 secole. Ursula von der Leyen, a câștigat luni sprijinul partidului său de centru-dreapta german pentru un al doilea mandat, punându-o într-o poziție puternică pentru a mai câștiga încă cinci ani de conducere a organului executiv al Uniunii Europene. Ascensiunea partidelor populiste în Europa; ce poate fi făcut?

Ucraina

Rusia preia Avdiivka la un preț ridicat, în timp ce Ucraina este nevoită să se confrunte cu neajunsurile.

Kremlinul nu a fost niciodată mai bogat – mulțumită unui partener strategic al SUA.

Mamei lui Navalny îi este refuzat accesul la trupul acestuia, spune un purtător de cuvânt; Yulia Navalnaya promite să continue munca lui.

Israel

Israel stabilește un termen limită pentru ofensiva de la Rafah, în timp ce Netanyahu jură să „termine treaba” în Gaza.

Medici din întreaga Gaza descriu lipsa de anestezice și analgezice.

În alte știri

Păstrătorul secretelor Vaticanului se retrage. Iată ce vrea să știți.

Tractoare invadează centrul orașului Praga, iar fermierii cehi se alătură protestelor.

Analiză: Doar conectarea cu votanții poate opri valul populist din Europa.

Muzica de azi

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!