16 Martie 2021. Creșterea diplomației Made in China

Odată cu pandemia puterea unor state majore scade, iar americanii sunt și mai dependenți de produse din China. În altă ordine de idei… un bărbat este constant obosit, nu simte gust și are toate sindromurile coronavirusului. Totuși, acesta nu a avut nicodată covid. Asta este pentru că el face parte din sutele de mii de persoane care au contactat Ebola acum câțiva ani. Această corelație între cele doua boli a determinat cercetătorii să redefinească unele lucruri despre virus. Nu în ultimul rând, vorbim despre motivul pentru care este greșit să insulți o întreagă generație spunând că sunt lași și toate cele. Autorul de 14 ani a fost șocat să afle asta 😐

Știri despre coronavirus

Covid nu este atât de unic pe cât media îl prezintă

Consecințele psihlogice ale întoarcerii la „normal”

Politică

Forțele speciale americane sunt peste tot

Creșterea diplomației Made in China

În alte știri

Un eseu despre lucrurile corecte în viață

Cum să pui o insulă inexistentă pe hartă

Psihologii spun de ce este greșit să facem milenialii „snowflakes”

Muzica de azi

Știrea din România

Liceeni

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Un comentariu la “16 Martie 2021. Creșterea diplomației Made in China

 1. Apostol Mircea spune:

  Vreau sa initiez o dezbatere on-line.
  Secolul trecut sa supranumit si secolul vitezei, iar actualul secol cel al internetului.
  Sa ne oprim o clipa, precum o stationare la un popas de pe autostrada, sa ne ridicam privirea de pe telefon si sa privim de jur inprejur, sa meditam , sa ne facem un procees de constiinta, ce am lasat in urma si sa vedem unde vom merge in continuare spre viitor.
  Noi oamenii atunci cand am plecat pe drumul evolutiei in loc sa alegem un trai chibzuit, moderat, cumpatat, econom,am ales in inconstienta si ipocrizia noastra, confortul,comoditatea pe care le consideram un nivel ridicat de civilizatie , cu costuri energetice enorme(energofage),fara sa ne intereseze poluarea rezultata din actiunile noastre , ne distrugem propriul mediu din care facem si noi parte si in care traim . Am inceput sa credem ca suntem independenti de mediul in care traim; am facut din noapte zi si invers,din frig cald si invers, ne deplasam cu totii in toate partile intr-o forfota de nedescris, rascolim pamantul dupa minereuri,taiem padurile in nestire, vanam si pescuim fara sa ne gandim ca acele specii sunt pe cale de disparitie ,cu alte cuvinte distrugem totul in jurul nostru lasam pustiu.
  Acest virus (covid-19) cu toate c-a facut foarte mult rau, inbolnavind milioane de oameni in intreaga lume afectand respiratia acestora si chiar mai rau au decedat ,are si parte lui buna,este un mesaj dur,un avertisment adresat intregii umanitati , ne da cu capul de grinda de sus si ne aduce aminte acum in ceasul al doisprezecelea ca nu ne putem permite sa ne rupem de mediul din care facem si noi parte si sa facem ce vrem la nesfarsit, fara sa platim costurile actiunilor noastre si cum este sa nu mai avem aer sa nu putem respira aer curat (oxigen),daca fara mancare putem supravietui in jur de 40 de zile,fara apa in jur de 7 zile, fara aer ,care este principalul agent al vietii ,nu rezistam mai mult de 30 secunde, asta ne arata acest virus .Si noi ce facem ? Pur si simplu NE BATEM JOC de aceasta bogatie care se numeste AER (aerul din fiecare secunda),aruncand miliarde de tone de gaze toxice in atmosfera in fiecare zi fara sa ne pese . Poate acest virus va dispare in viitor ,dar poluarea pe care am facut-o sa ramana mult timp de aici inainte,iar generatiile viitoare (adica copii si nepotii nostrii pe care spunem ca-i iubim nespus de mult) sa se confunte cu purtarea mastii si nu numai(tuburi de oxigen la purtator) si altele, PERMANENT,sa devina un mod de viata, iar aceasta pandemie sa para o nimica toata pe langa ce-i asteapta pe cei din generatiile viitoare ,ca si cum am,vom, locui pe Marte. Ce vor spune acele generatii despre noi, actuala generatie?
  Va rog frumos sa ma ajutati sa initiez o dezbatre publica in media despre legatura dintre virusul covid -19 cu poluarea actuala si consecintele acesteia in viitor.Eu consider ca acest virus este un mesaj dur,un avertisment adresat intregii umanitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!