Simona Halep nu e datoare să meargă la Olimpiadă

Simona Halep a anunțat că nu merge la Olimpiadă. Nu e singura. Mai sunt jucători de top 20 sau top 10 care anunță același lucru. Milionarii sportului privesc în mod diferit democrația oferită de Olimpiadă. Viața lor se joacă la nivel înalt în fiecare săptămână, nu numai odată la patru ani.

Toți acești oameni, care adună zeci de milioane într-un singur an, au parte de emoțiile unei Olimpiade în fiecare duminică. La fel, de iubirea dată de jocuri. Și nu aș fi scris mai mult, dacă la o postare cu articolul lui Tolo, nu aș fi găsit următorul comentariu.

comentariu fb halep

Am avut și eu acest sentiment de câteva ori. Că Simona este o afacere calată pe termen lung. O afacere condusă cu un risc moderat și o dezvoltare lineară, fără vârfuri care să pună baza în pericol.

Am apus de multe ori că Simonei îi lipsește acea foame de glorie pe care Muratoglu a trezit-o în Serena. Foamea aceea care te face să fii cel mai bun din lume și să plângi când nu poți.

Dar dacă aș merge pe linia asta, aș fi nedrept. Căci îmi mențin gândul primului editorial pe care l-am dedicat fenomenului Halep. Halep este un exemplu pentru România. Un exemplu de muncă apăsată, cinstită și hotărâtă. Un om care a arătat că se poate reuși fără sprijinul statului, fără să ceri nimic.

Și mi-ar plăcea ca mai mulți români să aleagă calea ei. Încă o dată, Simona Halep nu ne este datoare cu nimic. Nici nouă, nici României. Nu am ajutat-o, nu am contribuit la urcarea ei, ba, mai curând cred că mulți i-au pus piedici, uneori.

Faptul că nu merge la Olimpiadă este iarăși o opțiune personală, pe care nu putem să o judecăm mai deloc. Ea ne arată încă o dată că în fața chestiunilor individuale, fiecare este liber să decidă cum îl taie capul, dacă decizia este de natură să nu afecteze comunitatea de nici un fel. Iar aici comunitatea nu pierde nimic și nu ar fi avut de câștigat nimic. E atât de simplu.

În rest, Halep tocmai a făcut ceva pentru România. A jucat la București la un turneu secundar, tocmai pentru a-i da acestui vizibilitate. Tocmai pentru a se întâlni cu românii și a pentru a-și onora sponsorii care o susțin. Atitudine corectă, deși sportiv nu este decât o oboseală suplimentară și cauzatoare de accidentări. Este exact ceea ce te aștepți să facă un sportiv cu parcursul carierei.

Altfel, gloria ei nu ne aparține și nici nu o putem determina. Fiecare e dator să-și construiască statuia cum dorește. Așa că, dacă vorbiți cu copiii acasă, nu le spuneți că este rău că Simona nu merge la Olimpiadă. Spuneți-le să muncească precum Simona.

Nu rata niciun articol important

Primește notificări prin email atunci când am lucruri importante să îți transmit!

Despre autor
Blogul striblea.ro s-a născut pentru a da voce pasiunilor mele, de la cărți la fotbal, gândurile mele care nu au loc la tv și, deseori, poveștile...

4 comentarii la Simona Halep nu e datoare să meargă la Olimpiadă

  1. Mihai Grigore spune:

    🎯🎯🎯🎯🎯🎯🎯🎯🎯🎯🎯🎯🎯🎯🎯🌟🌟🌟
    Munciți precum Simona Halep și aveți o șansă în viata sa va fie munca răsplătită! Nu sunteți datori nimănui cu absolut nimic!!! Asta trebuie sa le spunem copiilor noștri care practica acest sport nobil și frumos care este TENISUL! În acest sport nimeni nu îți dă absolut nimic , nimeni nu te ajuta cu absolut nimic, părinții investesc totul în tine și singurul tău ajutor ești TU , sportivul , foamea și dorința ta de a ajunge cineva, de a fi cunoscut, de a câștiga turnee , de a fi numele tău pe buzele tuturor ! Lupta este în tine , nu cu alți adversari, ci cu tine însuți / însăți!!!! Trebuie mereu sa te autodepășeşti, sa tragi de tine la antrenamentele zilnice, sa ai o viata exemplara și foarte multa voința și consecventa! Nu ești la un sport de echipa în care , dacă ai o zi mai proasta, te ajuta echipa , nu ești la un sport cu câteva meciuri pe an ( precum luptele sau boxul ) , ești la un sport super solicitant fizic, cu accelerări și decelerari rapide , cu sprinturi epuizante , la un sport individual, în care știi când ai servit prima minge dar nu știi când se termina meciul și în care un meci se poate întoarce oricând în favoarea sau în defavoarea ta ! Totul e în capul tău și în pregătirea ta psihica, fizica și tehnico-tactica…restul e acel hazard, norocul celui care muncește pentru idealul sau !
    NU DATOREZI NIMĂNUI NIMIC! Cu atât mai puțin politicienilor grețosi care vor apărea pe lângă tine precum lipitorile atunci când vei avea rezultate ! Fugi de ei fiindcă nu îți aduc nimic bun sau exploatează-i dacă poți punându-i sa construiască baza sportive pentru copii!
    Sfatul meu pentru tinerii tenismeni : fiți propriile voastre legende, urmati-va idolii dar ridicați-va deasupra lor , fiți voi însevă / înșivă și nimeni și nimic nu va poate sta în cale , fiindcă CALEA SUNTEȚI VOI ! ȘI nu uitați niciodată:
    NU DATORAȚI NIMIC, NIMĂNUI! 🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

  2. florescu florin spune:

    Domnule Striblea sunt un admirator al domniei voastre si va urmaresc de cate ori am prilejul.Motivul este ca faceti parte din categoria oamenilor de presa onesti care isi exprima opiniile argumentat,decent,fara partizanat.Tolontan este un inspector de presa.Gazeta lui a initiat sondajul nefericit al desemnarii portdrapelului la Olimpiada de la RIO.Alegeti intre NEAGU si HALEP ca vor interveni niste ,,nefericiti” de la C.O care o vor pune pe PONOR.Acestia si-au consultat departamentul de relatii publice?O SECUNDA MACAR s-au intrebat daca tabloidele vor face din asta un subiect de scandal,cu scopul distrugerii atmosferei din cadrul lotului olimpic,precum au reusit cu echipa feminina de FED-CUP ?

    1. Catalin spune:

      Dar sa știți că și eu am pus aceeași întrebare pe blog. Cred că o discuție publică pe acest fel de teme este binevenită. Jurnaliștii doar văd și relatează mediul în care trăiesc, nu trebuie să fie parte sau să încurajeze pe cineva, chit că și nouă ne plac bucuriile.

  3. Mihai spune:

    Fata a spus ca great sa nu riste sanatatea copiilor pe care vrea sa-i aiba. Este datoria ei fata de copiii ei, si-i mai mare decit gloria efemera. Participarea la turneul de la Bucuresti a insemnat intirzierea trecerii la hard court cu cel putin o saptamina. Turneul pe zgura, dupa Wimbledon pe iarba, este o prostie a organizatorilor Romani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ÎNAINTE SĂ PLECI

Poți primi toate noutățile direct pe email!